Начало » Решения

Решения

Централна избирателна комисия


РЕШЕНИЕ
№ 1295-НС
София, 08.10.2014

ОТНОСНО: заявление от Ангел Чавдаров Джамбазки с искане да не бъде обявен за избран за народен представител от кандидатската листа на коалиция „ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ – НФСБ И ВМРО“ в Първи изборен район – Благоевградски, в изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г.

Постъпило е заявление с вх. № НС-11-33/08.10.2014 г. (оригиналът е получен на 08.10.2014 г.) от Ангел Чавдаров Джамбазки - регистриран кандидат за народен представител от кандидатската листа на коалиция „ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ - НФСБ И ВМРО" в Първи изборен район - Благоевградски, за участие в изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г., с което лицето заявява искане да не бъде обявен за народен представител, като съответно бъде обявен следващият в листата на коалиция „ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ - НФСБ И ВМРО".

Централната избирателна комисия счита, че заявлението е подадено преди обявяване имената на избраните народни представители съгласно чл. 300, ал. 2 от ИК. При положение че кандидатът изрично заявява искане да не бъде обявен за избран за народен представител, ЦИК не може да обяви лицето за избрано от конкретната кандидатска листа и следва да обяви следващия от съответната кандидатска листа за избран за народен представител.

С оглед гореизложеното подалият заявление кандидат Ангел Чавдаров Джамбазки не следва да бъде обявен за избран за народен представител от листата на коалиция „ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ - НФСБ И ВМРО" в Първи изборен район - Благоевградски, в изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г. и на основание чл. 57, ал. 1, т. 1 във връзка с чл. 300, ал. 2 от Изборния кодекс, Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И :

 

Да не обявява за избран от листата на коалиция „ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ - НФСБ И ВМРО" в Първи изборен район - Благоевградски, Ангел Чавдаров Джамбазки, ЕГН ..., в произведените избори за народни представители на 5 октомври 2014 г.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Ивилина Алексиева

СЕКРЕТАР:

Севинч Солакова

* Публикувано на 08.10.2014 в 20:39 часа

« Всички решения

Web Content Accessibility Guidelines 2: Level AA Conformance
Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София РИК 23 София РИК 24 София РИК 25 София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол