Начало » Решения

Решения

Централна избирателна комисия


РЕШЕНИЕ
№ 1302-НС
София, 09.10.2014

ОТНОСНО: заявление от Георги Валентинов Батев с искане за заличаване като кандидат за народен представител от кандидатската листа на коалиция „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА“ в Първи изборен район– Благоевградски, в изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г.

Постъпило е заявление с вх. № НС-10-115/09.10.2014 г. от Георги Валентинов Батев - регистриран кандидат за народен представител от кандидатската листа на коалиция „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА" в Първи изборен район - Благоевградски, за участие в изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г., с което лицето заявява желание да бъде заличено като кандидат за народен представител от РИК в Първи изборен район - Благоевградски.

Централната избирателна комисия приема, че заявлението по своята същност представлява искане на лицето да не бъде обявено за избрано за народен представител. Централната избирателна комисия счита, че заявлението е подадено преди обявяване имената на избраните народни представители съгласно чл. 300, ал. 2 от ИК, предвид което и изразеното от лицето желание за заличаване следва да бъде обявен следващият от съответната кандидатска листа за избран за народен представител.

С оглед гореизложеното подалият заявление кандидат Георги Валентинов Батев не следва да бъде обявен за избран за народен представител от листата на коалиция „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА" в Първи изборен район - Благоевградски, в изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г. и на основание чл. 57, ал. 1, т. 1 във връзка с чл. 300, ал. 2 от Изборния кодекс, Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И :

 

Да не обявява за избрана от листата на коалиция „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА" в Първи изборен район - Благоевградски, Георги Валентинов Батев, ЕГН ..., в произведените избори за народни представители на 5 октомври 2014 г.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Ивилина Алексиева

СЕКРЕТАР:

Севинч Солакова

 

* Публикувано на 09.10.2014 в 20:39 часа

« Всички решения

Web Content Accessibility Guidelines 2: Level AA Conformance
Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София РИК 23 София РИК 24 София РИК 25 София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол