Начало » Решения

Решения

Централна избирателна комисия


РЕШЕНИЕ
№ 1304-НС
София, 09.10.2014

ОТНОСНО: заявление от Таня Трендафилова Захариева с искане да не бъде обявена за избрана за народен представител от кандидатската листа на ПП „ГЕРБ“ в Двадесет и девети изборен район – Хасковски, в изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г.

Постъпило е заявление с вх. № НС-10-117/09.10.2014 г. от Таня Трендафилова Захариева - регистрирана като кандидат за народен представител от кандидатската листа на ПП „ГЕРБ" в Двадесет и девети изборен район - Хасковски, за участие в изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г., с което лицето заявява искане да не бъде обявено за народен представител.

Централната избирателна комисия счита, че заявлението е подадено преди обявяване имената на избраните народни представители съгласно чл. 300, ал. 2 от ИК. При положение, че кандидатът изрично заявява искане да не бъде обявен за избран за народен представител, ЦИК не може да обяви лицето за избрано от конкретната кандидатска листа и следва да обяви следващия от съответната кандидатска листа за избран за народен представител.

С оглед гореизложеното подалият заявление кандидат Таня Трендафилова Захариева не следва да бъде обявена за избрана за народен представител от листата на ПП „ГЕРБ" в Двадесет и девети изборен район - Хасковски, в изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г. и на основание чл. 57, ал. 1, т. 1 във връзка с чл. 300, ал. 2 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И :

 

Да не обявява за избрана от листата на ПП „ГЕРБ" в Двадесет и девети изборен район - Хасковски, Таня Трендафилова Захариева, ЕГН ..., в произведените избори за народни представители на 5 октомври 2014 г.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:
Ивилина Алексиева

СЕКРЕТАР:
Севинч Солакова

 

* Публикувано на 09.10.2014 в 20:46 часа

« Всички решения

Web Content Accessibility Guidelines 2: Level AA Conformance
Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София РИК 23 София РИК 24 София РИК 25 София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол