Начало » Решения

Решения

Централна избирателна комисия


РЕШЕНИЕ
№ 1746-МИ/НР
София, 02.09.2015

ОТНОСНО: назначаване на Общинска избирателна комисия в община Дряново, област Габрово, за изборите за общински съветници и за кметове, както и за национален референдум на 25 октомври 2015 г.

В Централната избирателна комисия с вх. № МИ-06-94 от 26.08.2015 г. от кмета на община Дряново, област Габрово, са постъпили документите от проведените консултации за състава на ОИК в община Дряново и предложение на кмета на общината.

Представени са всички изискуеми документи по чл. 75, ал. 6 във връзка с ал. 3, 4 и 5, чл. 80, чл. 81 във връзка с чл. 66 от ИК и Решение № 1524-МИ/НР от 18.08.2015 г. на Централната избирателна комисия, включително протокол за проведени консултации на 24.08.2015 г. Спазени са правилата на чл. 76 от ИК.

В консултациите са участвали представители на парламентарно представени партии и коалиции. Не е постигнато съгласие между участниците в консултациите по отношение на състава и ръководството на Общинската избирателна комисия в община Дряново.

Протоколът е подписан с особено мнение от представителя на партия „Атака". На консултациите участвалите партии и коалиции са постигнали съгласие за председател на ОИК. Възникнал е спор за заместник-председател и секретар. За заместник-председател са направени предложения от: партия „Движение за права и свободи", коалиция „Реформаторски блок", партия „Атака" и коалиция „АБВ (Алтернатива за българско възраждане)". За секретар са направени предложения от коалиция „БСП лява България" и коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО".

Предвид изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 5 и чл. 75, ал. 11 от Изборния кодекс и чл. 7, ал. 1, изр. 3 от ЗПУГДВМС Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

1. Назначава Общинска избирателна комисия в община Дряново, област Габрово, в състав от 11 членове, както следва:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Ирина Кънчева Стайкова
ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ: Мирослава Христова Пенчева
СЕКРЕТАР: Цанко Иванов Цанев
ЧЛЕНОВЕ: Николинка Бончева Колчева
Костадин Николов Христов
Недка Андреева Витанова
Вяра Ненова Стоянова
Ценка Петкова Костова
Нели Ангелова Иванова
Михаил Николаев Колев
Десислава Любенова Заевска-Георгиева

 

2. Общинската избирателна комисия встъпва в правомощията си на 5 септември 2015 г.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Ивилина Алексиева

СЕКРЕТАР:

Севинч Солакова

* Публикувано на 02.09.2015 в 23:44 часа

« Всички решения

Web Content Accessibility Guidelines 2: Level AA Conformance
Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София РИК 23 София РИК 24 София РИК 25 София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол