Начало » Решения

Решения

Централна избирателна комисия


РЕШЕНИЕ
№ 1815-МИ/НР
София, 04.09.2015

ОТНОСНО: назначаване на Общинска избирателна комисия в община Оряхово, област Враца, за изборите за общински съветници и за кметове, както и за национален референдум на 25 октомври 2015 г.

В Централната избирателна комисия с вх. № МИ-06-279 от 29.08.2015 г. от кмета на община Оряхово, област Враца, е постъпило предложение за състав на ОИК в община Оряхово.

Представени са всички изискуеми документи по чл. 75, ал. 6 във връзка с ал. 3, 4 и 5, чл. 80 и чл. 81 във връзка с чл. 66 от ИК и Решение № 1524‑МИ/НР от 18.08.2015 г. на Централната избирателна комисия, включително протокол за проведени консултации на 26.08.2015 г.

В консултациите са участвали представители на парламентарно представени партии и коалиции. Налице е постигнато съгласие между участниците в консултациите по отношение на състава на ОИК.

Не е постигнато съгласие по отношение на ръководството на Общинската избирателна комисия в община Оряхово. За длъжността председател  са постъпили предложения от партия „ГЕРБ" и от коалиция „БСП лява България", а за заместник-председател от коалиция „Реформаторски блок" и коалиция „АБВ (Алтернатива за българско възраждане)".

Предвид изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 5 и чл. 75, ал. 11 от Изборния кодекс и чл. 7, ал. 1, изр. 3 от ЗПУГДВМС Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

1. Назначава Общинска избирателна комисия в община Оряхово, област Враца, в състав от 11 членове, както следва:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Калин Петьов Касабов
ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ Владимир Николов Илиев
СЕКРЕТАР: Елеонора Красимирова Христова
ЧЛЕНОВЕ: Хортензия Любенова Василева
Галя Георгиева Петкова
Геновева Ангелова Николова
Виолета Цветанова Станкулова
Георги Михайлов Сапунов
Евгения Сашова Пешова
Цветан Митков Игнатов
Венцислав Петров Недялков

2. Общинската избирателна комисия встъпва в правомощията си на 5 септември 2015 г.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Ивилина Алексиева

СЕКРЕТАР:

Севинч Солакова

* Публикувано на 05.09.2015 в 01:09 часа

Свързани решения:

« Всички решения

Web Content Accessibility Guidelines 2: Level AA Conformance
Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София РИК 23 София РИК 24 София РИК 25 София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол