Начало » Решения

Решения

Централна избирателна комисия


РЕШЕНИЕ
№ 2088-ЕП
София, 04.12.2012

ОТНОСНО: предсрочно прекратяване пълномощията на член на Европейския парламент от Република България и обявяване на следващия в листата кандидат

С вх. № 1367 от 4 декември 2012 г. на ЦИК е постъпило писмо от председателя на Народното събрание Цецка Цачева, с което председателят на Централната избирателна комисия е уведомен, че са приключили необходимите процедури по обявяване приемането на оставката на Емил Стефанов Стоянов като член на Европейския парламент от Република България, обявен за избран с Решение № ЕП-256 от 9 юни 2009 г. на ЦИКЕП.

Към писмото е приложено писмо от председателя на Европейския парламент Мартин Шулц, с което Народното събрание на Република България е уведомено, че съгласно чл. 13, § 4 от Акта за избиране на членове на Европейския парламент чрез всеобщи и преки избори Емил Стефанов Стоянов е подал оставка като член на Европейския парламент, считано от 16 ноември 2012 г. На свое пленарно заседание на 19 ноември 2012 г. Европейският парламент е приел подадената оставка.

Предвид горното и на основание чл. 275, ал. 1 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

ОБЯВЯВА Моника Ханс Панайотова, ЕГН ..., за избрана за член на Европейския парламент от Република България от листата на политическа партия "ГЕРБ" на мястото на Емил Стефанов Стоянов.

Решението да се обнародва в „Държавен вестник".

Да се уведоми Европейският парламент чрез Народното събрание на Република България за настоящото решение.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Красимира Медарова

СЕКРЕТАР:

Севинч Солакова

* Публикувано на 04.12.2012 в 19:40 часа

« Всички решения

Web Content Accessibility Guidelines 2: Level AA Conformance
Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София РИК 23 София РИК 24 София РИК 25 София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол