Начало » Решения

Решения

Централна избирателна комисия


РЕШЕНИЕ
№ 2093-ЕП
София, 10.12.2012

ОТНОСНО: предсрочно прекратяване пълномощията на член на Европейския парламент от Република България и обявяване на следващия в листата кандидат

С вх. № 1381 от 7 декември 2012 г. на ЦИК е постъпило писмо от председателя на Народното събрание Цецка Цачева, с което председателят на Централната избирателна комисия е уведомен, че Европейският парламент е обявил мястото на Илиана Найденова Иванова като член на Европейския парламент от Република България за свободно. Същата е обявена за избрана с Решение № ЕП-256 от 9 юни 2009 г. на ЦИКЕП.

Към писмото е приложено писмо от председателя на Европейския парламент Мартин Шулц, с което Народното събрание на Република България е уведомено, че Илиана Найденова Иванова е назначена за член на Европейската сметна палата и в съответствие с разпоредбите на член 7, параграф 1 и член 13, параграф 1 от Акта за избиране на членове на Европейския парламент чрез всеобщи и преки избори мястото й в Европейския парламент е свободно, считано от 1 януари 2013 г.

Предвид горното и на основание чл. 275, ал. 1 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

ОБЯВЯВА Преслав Пламенов Борисов, ЕГН ..., за избран за член на Европейския парламент от Република България от листата на политическа партия "ГЕРБ" на мястото на Илиана Найденова Иванова, считано от 1 януари 2013 г.

Решението да се обнародва в „Държавен вестник".

Да се уведоми Европейският парламент чрез Народното събрание на Република България за настоящото решение.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Красимира Медарова

СЕКРЕТАР:

Севинч Солакова

* Публикувано на 10.12.2012 в 22:27 часа

« Всички решения

Web Content Accessibility Guidelines 2: Level AA Conformance
Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София РИК 23 София РИК 24 София РИК 25 София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол