Начало » Решения

Решения

Централна избирателна комисия


РЕШЕНИЕ
№ 952-МИ
София, 27.09.2011

ОТНОСНО:  жалба против решение № 136/МИ от 16.09.2011 г. на Общинска избирателна комисия – Русе, област Русе

Постъпила е жалба с вх. № М-146 от 27.09.2011 г. от Валентин Иванов Димитров - кандидат за кмет и общински съветник от местна коалиция „ПРИСТА" и председател на областното ръководство на ПП „ОБЕДИНЕНИ ЗЕМЕДЕЛЦИ", срещу решение № 136/МИ от 16.09.2011 г. на ОИК - Русе, с което е регистрирана кандидатската листа за общински съветници на ПП „ЗЕМЕДЕЛСКИ СЪЮЗ „АЛЕКСАНДЪР СТАМБОЛИЙСКИ".
В жалбите се сочи, че неправилно ОИК - Русе, е регистрирала кандидатската листа за общински съветници на ПП „ЗЕМЕДЕЛСКИ СЪЮЗ „АЛЕКСАНДЪР СТАМБОЛИЙСКИ" в нарушение на устава на партията.
Централната избирателна комисия намира жалбата за процесуално недопустима, поради което следва да бъде оставена без разглеждане.
В изборите за общински съветници в община Русе ПП „ОБЕДИНЕНИ ЗЕМЕДЕЛЦИ" не е регистрирана за самостоятелно участие, поради което председателят на областното й ръководство няма правен интерес от обжалване на решенията на общинската избирателна комисия, с които са регистрирани кандидатските листи за този вид избор. Не е подадена жалба и от друг регистриран субект за участие в избора за общински съветници в община Русе, включително и от регистрираната местна коалиция „ПРИСТА". В качеството на регистриран кандидат за кмет Валентин Иванов Димитров също няма правен интерес от оспорване на атакуваното решение.
Предвид изложеното и на основание чл. 33, ал. 3 във връзка с ал. 1, т. 15 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

Р Е Ш И:

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ като недопустима жалба с вх. № М-146 от 27.09.2011 г. от Валентин Иванов Димитров - кандидат за кмет и общински съветник от местна коалиция „ПРИСТА" и председател на областното ръководство на ПП „ОБЕДИНЕНИ ЗЕМЕДЕЛЦИ", срещу решение № 136/МИ от 16.09.2011 г. на ОИК - Русе.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.


ПРЕДСЕДАТЕЛ:
Красимира Медарова

СЕКРЕТАР:
Севинч Солакова

 

* Публикувано на 28.09.2011 в 07:47 часа

« Всички решения

Web Content Accessibility Guidelines 2: Level AA Conformance
Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София РИК 23 София РИК 24 София РИК 25 София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол