Начало » Решения

Решения

Централна избирателна комисия


РЕШЕНИЕ
№ 98-ЕП
София, 08.04.2014

ОТНОСНО: заявление от Николай Петров Гацев с вх.№ ЕП-10-2 от 4 април 2014 г.

Постъпило е заявление с вх. № ЕП-10-2 от 4 април 2014 г. от Николай Петров Гацев, който посочва, че представлява коалиция „Синята коалиция".
В заявлението се прави искане да бъдат заличени като представители на „Синята коалиция" Иван Йорданов Костов и Мартин Димитров Димитров, да бъде вписано, че „Синята коалиция" се представлява единствено от Николай Петров Гацев и да бъде осигурена възможност да посочи от името на коалицията представители в избирателните комисии.
Към заявлението са приложени копие на решение на „Синя коалиция" в България от 15 март 2014 г., подписано от лица, чиито имена не са посочени, копие на пълномощно, в което не се съдържат данни за упълномощителя, разпечатка на публикация в електронни медии „Резолюция на 12-то Национално събрание на ДСБ", копие на решение за създаване на предизборна коалиция за участие в изборите за народни представители в 41-то Народно събрание от 25 май 2009 г., копие на жалба от 21 март 2014 г. до президента на републиката, разпечатка на публикация в електронни медии „ГЕРБ и Обединени земеделци подписаха споразумение за политическо партньорство, копие на заявление от 17 март 2014 г. до председателя на Комисията по правни въпроси в Народното събрание, разпечатка на публикация в електронни медии „След спорове между делегатите конгресът на ДСБ одобри споразумение за Реформаторския блок", копие на заявление от Йордан Нихризов и Захари Петров до президента на републиката чрез Комисията по правни въпроси, копие на предложение от 18 март 2014 г. до президента на републиката за назначаване на член на ЦИК, копие на лична карта на Николай Петров Гацев, копие на решение № ЕП-114 от 11 май 2009 г. на ЦИК, копие на удостоверение № 2 от 11 май 2009 г. за регистрация на коалиция, копие на заявление с вх. № ЕП-11-1 от 27 март 2014 г.
Така подаденото заявление се явява неоснователно по следните съображения:
От представените писмени доказателства не може да се направи обоснован извод, че към датата на подаване на заявлението, заявителят представлява „Синята коалиция", регистрирана за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България през 2009 г. С решение на ЦИК № ЕП-114 от 11 май 2009 г. е регистрирана коалиция от партии „Синята коалиция", образувана от ПП „Демократи за силна България", ПП „Обединени земеделци", ПП „Българска социалдемократическа партия" и ПП „Радикалдемократическа партия в България" за участие в изборите за избиране на членове на Европейския парламент от Република България на 7 юни 2009 г. Приложените към заявлението документи не са подписани от всички партии, участващи в състава на коалицията.
Изборният кодекс допуска участие с представители в избирателните комисии в изборите, насрочени за 25 май 2014 г. на тези партии и коалиции, които имат избрани с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България на произведените през 2009 г. избори. Съставът на коалиция „Синята коалиция" се преценява към датата на регистрацията на коалицията за участие в изборите за избиране на членове на Европейския парламент през 2009 г. Предвид това е недопустимо ЦИК да извършва промени в представителството на коалицията, което не е заявено от всички партии, участвали в нейното създаване.
С оглед на изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 1 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

Р Е Ш И:

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ заявление от Николай Петров Гацев с вх.№ ЕП-10-2 от 4 април 2014 г.

ПРЕДСЕДАТЕЛ:
Ивилина Алексиева

СЕКРЕТАР:
Севинч Солакова

 

* Публикувано на 09.04.2014 в 13:35 часа

« Всички решения

Web Content Accessibility Guidelines 2: Level AA Conformance
Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София РИК 23 София РИК 24 София РИК 25 София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол