Начало » Европейски парламент 2014 » За избирателите » Списък на лица, подкрепящи регистрацията на партия/коалиция/инициативен комитет

Списък на лица, подкрепящи регистрацията на партия/коалиция/инициативен комитет

Указание за попълване на „списък“ в структуриран вид

За въвеждане на данните от списъците се използва програмата „Списък на лица, подкрепящи регистрацията на партия/коалиция/инициативен комитет“. След извикване на програмата се натиска се бутона „Enable Content“, след което за въвеждането на данни за лицата от списъка следва да се натисне на бутона „въвеждане на ред“. Появява се таблица „въвеждане на ЕГН“, в която се попълват съответните данни за лицето от списъка като се започва от номер по ред , номер на страница, ЕГН и трите имена, след което се натиска бутона „add“ (добави) и таблицата се нулира за попълване на данните за следващо лице от списъка и т.н.

За граждани на друга държава,членка на Европейския съюз, подкрепящи регистрацията, вместо ЕГН се записва ЛН (личен номер).

Когато се завърши списъка се натиска бутон „close“ (затвори) и се записва файла чрез „save as“ (запази като) на съответното устройство (диск, флашка, CD и т.н.). Записва се веднъж като файл във формат на EXCEL и втори път във формат CSV (coma delimited), като името на файла съдържа името на партията за регистрация(например: „Списък на лицата подкрепящи регистрацията на партия „ХХХХ“ за изборите за ЕП“). Тези 2 файла се записват на технически носител (CD) и се представят заедно с документацията. Записът във файла трябва да е в реда, в който е подредена документацията в папките.

Програмата може да изтеглите от тук.

Web Content Accessibility Guidelines 2: Level AA Conformance
Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София РИК 23 София РИК 24 София РИК 25 София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол