Начало » Решения

Решения

Централна избирателна комисия


РЕШЕНИЕ
№ 1188-МИ
София, 14.10.2011

ОТНОСНО:  жалба от Иван Петров Терзиев – кандидат за кмет на община Чавдар

Постъпила е жалба с вх. № М-712 от 13.10.2011 г. от Иван Петров Терзиев - кандидат за кмет от ПП „ГЕРБ" на община Чавдар, срещу члена на ОИК в община Чавдар, Иванка Георгиева Петкова.
Към жалбата са приложени: решение № 47 от 13.10.2011 г. на ОИК - Чавдар, и отговор на члена на ОИК - Чавдар, Иванка Георгиева Петкова.
В жалбата се прави оплакване, че Иванка Георгиева Петкова като член на ОИК, че е присъствала на предизборна среща на кандидата за кмет на ПП „БСП" и била посочила, че трябва да се гласува с № 8 с бюлетината. Жалбоподателя счита, че това е недопустима предизборна агитация и с тези си действия Иванка Петкова е нарушила задълженията си по чл. 19, ал. 2 от ИК.
С решение № 47 от 13.10.2011 г. ОИК - Чавдар, се е произнесла по същата такава жалба, адресирана до ОИК и е приела, че жалбата е неоснователна. Това решение не е обжалвано от Иван Петров Терзиев.
В обяснението си до председателя на ОИК - Чавдар, Иванка Георгиева Петкова, сочи че само е разяснявала начин на гласуване на своите съкварталци без да сочи за кой кандидат трябва да се гласува. Не се представят други доказателства в подкрепа на твърденията в жалбата.
С оглед на изложеното ЦИК счита, че Иванка Георгиева Петкова не е извършила нарушение на чл. 19, ал. 2 от ИК, поради което жалбата следва да бъде оставена без уважение.
Предвид гореизложеното и на основание чл. 26, ал. 1, т. 8 във връзка с чл. 19, ал. 2 от Избирателния кодекс Централната избирателна комисия

Р Е Ш И :

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ жалбата на Иван Петров Терзиев, срещу члена на ОИК в община Чавдар, Иванка Георгиева Петкова.
Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

ПРЕДСЕДАТЕЛ:
Красимира Медарова

СЕКРЕТАР:
Севинч Солакова

 

 

* Публикувано на 14.10.2011 в 22:38 часа

« Всички решения

Web Content Accessibility Guidelines 2: Level AA Conformance
Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София РИК 23 София РИК 24 София РИК 25 София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол