Начало » Решения

Решения

Централна избирателна комисия


РЕШЕНИЕ
№ 1339-ПВР/МИ
София, 24.10.2011

ОТНОСНО: организацията по предаване на изборни книжа и материали в ОИК – Столична община

На основание чл. 26, ал. 1, т. 3 от Изборния кодекс, Централната избирателна комисия

 

РЕШИ:

1. При предаването на изборните книжа и материали от СИК на ОИК - Столична община се допуска избирателните списъци и печата на СИК да се предава най-малко от един член на СИК на определено от ОИК - Столична община лице.

2. Когато при предаването на протоколите за установяване резултатите от гласуването се открие разлика между действителните гласове и гласовете, разпределени между кандидатските листи на партии, коалиции от партии и инициативни комитети, ОИК - Столична община отделя торбите на съответната СИК в обособено помещение, охранявано отвън от органите на МВР.

3. След приемането на протоколите от всички СИК ОИК - Столична община, заедно с членове на съответната СИК отварят торбата с бюлетините и установяват реалното разпределение на гласовете, което се отразява в протокола на СИК.

4. Задълженията на членовете на СИК за предаване на изборните книжа и материали се считат за изпълнени с предаването на торбите с бюлетините на комисията по чл. 242, ал. 7 от ИК или на ОИК - Столична община.

5. На членовете на СИК от Столична община по чл. 231, ал. 1от ИК се заплаща допълнително възнаграждение в размер на 60 лева.

6. На основание чл. 18, ал. 4 от ИК лицата по т. 5 се освобождават от служебните им задължения до окончателното изпънение на функциите им на 24 октомври 2011 г.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Красимира Медарова

                                            

 

СЕКРЕТАР:

Севинч Солакова

* Публикувано на 24.10.2011 в 10:46 часа

« Всички решения

Web Content Accessibility Guidelines 2: Level AA Conformance
Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София РИК 23 София РИК 24 София РИК 25 София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол