Начало » Решения

Решения

Централна избирателна комисия


РЕШЕНИЕ
№ 1763-МИ/НР
София, 03.09.2015

ОТНОСНО: назначаване на Общинска избирателна комисия в община Берковица, област Монтана, за изборите за общински съветници и за кметове, както и за национален референдум на 25 октомври 2015 г.

В Централната избирателна комисия с вх. № МИ-06-126 от 27.08.2015 г. от кмета на община Берковица, област Монтана, е постъпило предложение за състав на ОИК в община Берковица.

Представени са всички изискуеми документи по чл. 75, ал. 6 във връзка с ал. 3, 4 и 5, чл. 80 и чл. 81 във връзка с чл. 66 от ИК и Решение № 1524‑МИ/НР от 18.08.2015 г. на Централната избирателна комисия, включително протокол за проведени консултации на 27.08.2015 г.

В консултациите са участвали представители на парламентарно представени партии и коалиции. Налице е постигнато съгласие между участниците в консултациите по отношение на състава на ОИК.

Не е постигнато съгласие по отношение на ръководството на Общинската избирателна комисия в община Берковица. За длъжността зам.-председател  са постъпили предложения от партия „Движение за права и свободи", коалиция „Реформаторски блок" и коалиция „Патриотичен фронт". Протоколът е подписан с особено мнение от представителите на партия „Движение за права и свободи".

Предвид изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 5 и чл. 75, ал. 11 от Изборния кодекс и чл. 7, ал. 1, изр. 3 от ЗПУГДВМС Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

1. Назначава Общинска избирателна комисия в община Берковица, област Монтана, в състав от 11 членове, както следва:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Валери Иванов Димитров
ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ Димитрина Рангелова Йоцова
СЕКРЕТАР: Иванка Борисова Коцева
ЧЛЕНОВЕ: Петя Петрова Кирилова
Цвета Димитрова Славкова
Милка Тончева Гогова Младенова
Апостол Христов Иванов
Петко Пачев Пачев
Юлия Георгиева Евгениева
Таня Николова Тодорова
Живка Георгиева Симова

 

2. Общинската избирателна комисия встъпва в правомощията си на 5 септември 2015 г.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Ивилина Алексиева

СЕКРЕТАР:

Севинч Солакова

* Публикувано на 04.09.2015 в 01:18 часа

Свързани решения:

« Всички решения

Web Content Accessibility Guidelines 2: Level AA Conformance
Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София РИК 23 София РИК 24 София РИК 25 София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол