Начало » Решения

Решения

Централна избирателна комисия


РЕШЕНИЕ
№ 1767-МИ/НР
София, 03.09.2015

ОТНОСНО: назначаване на Общинска избирателна комисия в община Приморско, област Бургас, за изборите за общински съветници и за кметове, както и за национален референдум на 25 октомври 2015 г.

В Централната избирателна комисия с вх. № МИ-06-299 от 29.08.2015 г. от кмета на община Приморско, област Бургас, е постъпило предложение за състав на ОИК в община Приморско.

Представени са всички изискуеми документи по чл. 75, ал. 6 във връзка с ал. 3, 4 и 5, чл. 80, чл. 81 във връзка с чл. 66 от ИК и Решение № 1524-МИ/НР от 18.08.2015 г. на Централната избирателна комисия, включително протокол за проведени консултации на 25.08.2015 г. Спазени са правилата на чл. 76 от ИК.

В консултациите са участвали представители на парламентарно представени партии и коалиции, с изключение на коалиция „България без цензура". Не е постигнато съгласие между участниците в консултациите по отношение на състава и ръководството на Общинската избирателна комисия в община Приморско.

Протоколът е подписан без особени мнения и възражения. На консултациите участвалите партии и коалиции са постигнали съгласие за председател и секретар на ОИК. Възникнал е спор за заместник-председателското място, за което са направени три предложения от: партия „Движение за права и свободи", коалиция „Реформаторски блок" и коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО". Кметът на общината е изготвил предложение без посочване на лице, което да заеме заместник-председателското място.

Предвид изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 5 и чл. 75, ал. 11 от Изборния кодекс и чл. 7, ал. 1, изр. 3 от ЗПУГДВМС Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

1. Назначава Общинска избирателна комисия в община Приморско, област Бургас, в състав от 11 членове, както следва:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Екатерина Стефанова Димитрова
ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ: Павлина Атанасова Маврова
СЕКРЕТАР: Мария Костадинова Върбанова
ЧЛЕНОВЕ: Стела Владимирова Чаговец
Люба Цецкова Желева
Димо Колев Димов
Николина Алексиева Кънчева
Калиопа Костадинова Трендафилова
Евгения Радославова Тодорова
Галина Вълчева Вълчева
Ивайло Димитров Димитров

 

2. Общинската избирателна комисия встъпва в правомощията си на 5 септември 2015 г.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Ивилина Алексиева

СЕКРЕТАР:

Севинч Солакова

* Публикувано на 04.09.2015 в 01:22 часа

« Всички решения

Web Content Accessibility Guidelines 2: Level AA Conformance
Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София РИК 23 София РИК 24 София РИК 25 София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол