Начало » Решения

Решения

Централна избирателна комисия


РЕШЕНИЕ
№ 1787-МИ/НР
София, 03.09.2015

ОТНОСНО: назначаване на Общинска избирателна комисия в община Доспат, област Смолян, за изборите за общински съветници и за кметове, както и за национален референдум на 25 октомври 2015 г.

В Централната избирателна комисия с вх. № МИ-06-334 от 31.08.2015 г. от кмета на община Доспат, област Смолян, е постъпило предложение за състав на ОИК в община Доспат.

Представени са всички изискуеми документи по чл. 75, ал. 6 във връзка с ал. 3, 4 и 5, чл. 80, чл. 81 във връзка с чл. 66 от ИК и Решение № 1524-МИ/НР от 18.08.2015 г. на Централната избирателна комисия, включително протокол за проведени консултации на 26.08.2015 г. Спазени са правилата на чл. 76 от ИК.

В консултациите са участвали представители на парламентарно представени партии и коалиции, с изключение на коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО", надлежно уведомени.

Налице е постигнато съгласие между участниците в консултациите по отношение на числения състав на ОИК - 11 членове. Не е постигнато съгласие относно преразпределението на незаетото място, полагащо се на коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО".

Не е постигнато съгласие по отношение на ръководството на Общинската избирателна комисия в община Доспат.

Протоколът е подписан от участниците в консултациите. Към преписката е приложено особено мнение от представителя на партия „Движение за права и свободи".

Предвид изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 5 и чл. 75, ал. 11 от Изборния кодекс и чл. 7, ал. 1, изр. 3 от ЗПУГДВМС Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

1. Назначава Общинска избирателна комисия в община Доспат, област Смолян, в състав от 11 членове, както следва:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Емил Златков Пържанов
ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ Радина Миткова Караславова
СЕКРЕТАР: Георги Илиев Янев
ЧЛЕНОВЕ: Емил Велинов Младенов
Павлина Павлова Куцлева
Красимир Събев Плявов
Филип Методиев Джурелов
Елин Събев Пехливанчев
Атанас Павлов Ферадов
Лидия Велинова Димитрова
Бойко Стаменов Кехайов

 

2. Общинската избирателна комисия встъпва в правомощията си на 5 септември 2015 г.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Ивилина Алексиева

СЕКРЕТАР:

Севинч Солакова

* Публикувано на 04.09.2015 в 02:21 часа

Свързани решения:

« Всички решения

Web Content Accessibility Guidelines 2: Level AA Conformance
Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София РИК 23 София РИК 24 София РИК 25 София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол