Начало » Решения

Решения

Централна избирателна комисия


РЕШЕНИЕ
№ 1851-НР
София, 04.09.2015

ОТНОСНО: изготвяне на списъците за гласуване в национален референдум, насрочен за 25 октомври 2015 г.

На основание чл. 51, ал. 1, т. 1 - 3 от Изборния кодекс и чл. 4, ал. 1 и чл. 8 от Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

1. Гласуването в националния референдум на 25 октомври 2015 г. се извършва по актуализираните избирателни списъци за изборите за народни представители, произведени на 5 октомври 2014 г.

2. В списъците за гласуване в националния референдум се вписват имената на всички български граждани, които имат право да гласуват и имат постоянен адрес на територията на Република България към датата на насрочване на референдума - 10 август 2015 г. включително.

3. Гласоподавателите се вписват в списъка за гласуване в националния референдум по последния им постоянен адрес и при условие, че предходната им регистрация по постоянен адрес в Република България е преди 11 август 2015 г.

4. Актуализирането на списъците за гласуване за изборите за народни представители се извършва по правилата на Изборния кодекс и при спазване на изискването на чл. 4, ал. 1 от Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.

5. Предварителните списъци за гласуване в националния референдум се обявяват не по-късно от 40 дни преди деня на националния референдум - 14 септември 2015 г., по реда на ИК за обявяване на избирателните списъци за народни представители.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Ивилина Алексиева

СЕКРЕТАР:

Севинч Солакова

* Публикувано на 05.09.2015 в 05:27 часа

« Всички решения

Web Content Accessibility Guidelines 2: Level AA Conformance
Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София РИК 23 София РИК 24 София РИК 25 София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол