Начало » Решения

Решения

Централна избирателна комисия


РЕШЕНИЕ
№ 1890-МИ/НР
София, 04.09.2015

ОТНОСНО: назначаване на Общинска избирателна комисия в община Разград, област Разград, за изборите за общински съветници и за кметове, както и за национален референдум на 25 октомври 2015 г.

В Централната избирателна комисия с вх. № МИ-06-238 от 28.08.2015 г. от областния управител на област Разград, са постъпили документите от проведените консултации за състава на ОИК в община Разград и предложение на кмета на общината.

Представени са всички изискуеми документи по чл. 75, ал. 6 във връзка с ал. 3, 4 и 5, чл. 80, чл. 81 във връзка с чл. 66 от ИК и Решение № 1524-МИ/НР от 18.08.2015 г. на Централната избирателна комисия, включително протокол за проведени консултации на 25.08.2015 г. Спазени са правилата на чл. 76 от ИК.

В консултациите са участвали представители на парламентарно представени партии и коалиции.

Не е постигнато съгласие между участниците в консултациите по отношение на състава и ръководството на Общинската избирателна комисия в община Разград: за председател са постъпили три предложения: от партия „ГЕРБ", коалиция „БСП лява България" и от партия „Движение за права и свободи". За зам.-председател има едно предложение - коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО". За секретар има две предложения: от коалиция „БСП лява България" и от коалиция „Реформаторски блок".

Протоколът е подписан с особено мнение от представителите на партия „ГЕРБ".

Предвид изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 5 и чл. 75, ал. 11 от Изборния кодекс и чл. 7, ал. 1, изр. 3 от ЗПУГДВМС Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

1. Назначава Общинска избирателна комисия в община Разград, област Разград, в състав от 11 членове, както следва:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Радка Радева Башакова
ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ: Катинка Петкова Матеева
СЕКРЕТАР: Нергин Хюсеинов Хамдиев
ЧЛЕНОВЕ: Красимир Атанасов Атанасов
Цветелина Ботева Ботева
Петя Станчева Стефанова
Жоро Михайлов Чобанов
Иван Димитров Иванов
Станислав Николов Колев
Русанка Димитрова Неделчева
Светлана Недялкова Неделчева

 

2. Общинската избирателна комисия встъпва в правомощията си на 5 септември 2015 г.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Ивилина Алексиева

СЕКРЕТАР:

Севинч Солакова

* Публикувано на 05.09.2015 в 06:15 часа

Свързани решения:

« Всички решения

Web Content Accessibility Guidelines 2: Level AA Conformance
Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София РИК 23 София РИК 24 София РИК 25 София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол