Начало » Решения

Решения

Централна избирателна комисия


РЕШЕНИЕ
№ 2816-МИ
София, 16.09.2013

ОТНОСНО: реда за пломбиране и запечатване на избирателните урни при произвеждане на частични избори в общини с преброителна комисия

На основание § 114, ал. 3, т. 1 и 2 във връзка с чл. 26, ал. 1, т. 1-3 и чл. 13, ал. 1 и чл. 280, т. 10  от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

Р Е Ш И:

 

1. Избирателните урни, използвани за гласуване при произвеждане на частични избори за кметове на общини в общините с преброителна комисия се пломбират от СИК в изборния ден.

2. Пломбирането се извършва като СИК се убеди, че избирателната урна е празна. Използват се само пломбите, получени от общинската администрация и ОИК в деня преди изборите, и описани в протокола - приложение № 2-ПК от книжата за преброителна комисия.

3. Избирателната урна се пломбира с пломба/и за еднократна употреба по начин, непозволяващ отварянето на капака на урната. Видът на пломбите се определя  предварително с решение на ОИК, след съгласуване с общинската администрация.

4. След поставянето на пломбите присъстващите членове на СИК запечатват избирателната урна с хартиени ленти, върху които полагат подписите си и печата на СИК.

5. При липса на друга техническа възможност за поставяне на пломбите се допуска направата на отвори с диаметър не по-голям от 5 мм в горната част на урната и капака. Това обстоятелство се описва в протокола за предаване и приемане на урните. Общинската администрация осигурява избирателните урни, готови за поставяне на пломби, както и съответния брой пломби за еднократна употреба.

Решението да бъде изпратено за изпълнение на общинските избирателни комисии, на кметовете и секретарите на общини.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Красимира Медарова

СЕКРЕТАР:

Севинч Солакова

* Публикувано на 16.09.2013 в 20:00 часа

« Всички решения

Web Content Accessibility Guidelines 2: Level AA Conformance
Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София РИК 23 София РИК 24 София РИК 25 София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол