Начало » Решения

Решения

Централна избирателна комисия


РЕШЕНИЕ
№ 928-НС
София, 13.09.2014

ОТНОСНО: допълване и поправка на грешка на Решение № 920 - НС от 12 септември 2014 г. на ЦИК и за определяне на местата, в които ще се образуват избирателни секции извън страната и броя на избирателните секции във всяко място в изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г.

След постановяване на Решение № 920-НС от 12 септември 2014 г. на ЦИК е постъпило мотивирано предложение от генералния консул на Република България в Чикаго, САЩ, на основание чл. 14, т. 4 ИК с искане да се определи още едно място за гласуване в Чикаго - „Шилер парк, Илинойс", в което да се образува една секция. В същото писмо се допълват и наименованията на някои от местата, определени за образуване на секции за гласуване в САЩ. Централната избирателна комисия констатира, че Решение № 920-НС от 12 септември 2014 г. следва да се допълни с посочване броя на секциите, които се откриват в място Сао Пауло, Бразилия, а именно една.

С оглед на изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 1 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

ДОПЪЛВА Решение № 920 - НС от 12 септември 2014 г. на ЦИК, както следва:

- ОПРЕДЕЛЯ като място, в което се образува избирателна секция, и „Шилер парк, Илинойс", САЩ  - една секция.

- УТОЧНЯВА следните места в САЩ, в които се образуват секции, като:

Денвър, Колорадо

Дес Плейнс, Илинойс

Детройт, Мичиган

Индианаполис, Индиана

Кълъмбъс, Охайо

Медисън, Илинойс

Сейнт Пол, Минесота

Чикаго, Илинойс

Шамбърг, Илинойс

ОПРЕДЕЛЯ в държава Бразилия, за място Сан Пауло една секция.

ДОПУСКА поправка на грешка в Решение № 920-НС от 12 септември 2014 г., като „място Бостън, САЩ" се чете една секция.

ОДОБРЯВА актуализирането на списъка за държавите и местата, в които ще се образуват избирателни секции извън страната и броя на избирателните секции във всяко място в изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г. в Решение № 920-НС от 12 септември 2014 г. на ЦИК съгласно приложение.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Ивилина Алексиева

СЕКРЕТАР:

Севинч Солакова

* Публикувано на 13.09.2014 в 23:54 часа

Свързани решения:

« Всички решения

Web Content Accessibility Guidelines 2: Level AA Conformance
Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София РИК 23 София РИК 24 София РИК 25 София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол