Начало » Решения

Решения

Централна избирателна комисия


РЕШЕНИЕ
№ 967-МИ
София, 28.09.2011

ОТНОСНО:  жалба от Костадин Петров Катин, упълномощен представител на „Синята коалиция” против решение № 91 от 22.09.2011 г. на ОИК – Кочериново, област Кюстендил

Постъпила е жалба с вх. № 35/25.09.2011 г. в 16,00 часа от Костадин Петров Катин, представител на ПП „Съюз на демократичните сили" в „Синята коалиция", против решение № 91 от 22.09.2011 г. на ОИК - Кочериново, област Кюстендил.
Жалбоподателят твърди, че на консултациите за определяне съставите на секционните избирателни комисии е постигнато съгласие за броя на представителите на съответните партии и коалиции в секционните избирателни комисии. Съгласно разпределението на общия брой на членовете на секционна избирателна комисия, „Синята коалиция" има право на шестима представители. Независимо от постигнатото съгласие, след като е получила протокола и поименното предложение на кмета за състава на СИК, ОИК е нарушила Изборния кодекс, като е приела предложението, без да провери предложенията на „Синята коалиция". С това ОИК - Кочериново, област Кюстендил, е нарушила разпоредбата на чл. 34, ал. 10 от ИК като не е назначила секционните избирателни комисии по направените предложения на парламентарно представените партии и коалиции от партии.
Това е довело до порочност на решението, свързано с назначаването на секционните избирателни комисии.
Поради горното и на основание чл. 33, ал. 3 и чл. 34, ал. 10 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

Р Е Ш И:

ОТМЕНЯ решение № 91 от 22.09.2011 г. на ОИК - Кочериново, област Кюстендил, в частта, с която са назначени в секционните избирателни комисии представители на ПП „Съюз на демократичните сили" в „Синята коалиция".
УКАЗВА на ОИК - Кочериново, област Кюстендил, да съобрази назначаването на предложените от жалбоподателя представители в „Синята коалиция" в секционните избирателни комисии.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.


ПРЕДСЕДАТЕЛ:
Красимира Медарова

СЕКРЕТАР:
Севинч Солакова

 

* Публикувано на 28.09.2011 в 21:04 часа

« Всички решения

Web Content Accessibility Guidelines 2: Level AA Conformance
Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София РИК 23 София РИК 24 София РИК 25 София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол