Начало » Решения

Решения

Централна избирателна комисия


РЕШЕНИЕ
№ 1139-ПВР/МИ
София, 11.10.2011

ОТНОСНО:  разрешаване на Национален център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ) да извърши социологически проучвания от типа “Exit Poll” и паралелно преброяване на гласовете на изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за общински съветници и кметове на 23 октомври 2011 г.

Постъпило е заявление вх. № М-547 от 10.10.2011 г. от Лидия Тодорова Йорданова - ръководител на Национален център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ) за издаване на разрешение за провеждане на социологически проучвания от типа "Exit Poll" и паралелно преброяване на гласовете на изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за общински съветници и кметове на 23 октомври 2011 г.
Към заявлението са приложени: Решение за създаване на Национален център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ) от 01.01.1990 г.; образец от отличителния знак на анкетьорите на НЦИОМ, които ще извършват проучвания от типа "Exit Poll" и паралелно преброяване на база на извака от секционните протоколи (Quick Count); кратка презентация на опита на НЦИОМ за провеждане на социологически проучвания; инструкция за извършване на социологически проучвания в изборния ден в непрозрачен плик - НЦИОМ.
Предвид изложеното и на основание чл. 137, ал. 1 от Изборния кодекс и Решение № 953-ПВР/МИ от 28.09.2011 г. Централната избирателна комисия

Р Е Ш И :

Разрешава на Национален център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ) да провежда социологически проучвания от типа "Exit Poll" и паралелно преброяване на гласовете на изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за общински съветници и кметове на 23 октомври 2011 г.
До 18 октомври 2011 г. включително Национален център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ) да представи в ЦИК списък с имената, ЕГН и служебните номера на анкетьорите по секции и списък с номерата на секциите за цялата страна, пред които ще се осъществява анкетирането.
До 20 октомври 2011 г. включително Национален център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ) да представи в ОИК списък с номерата на секциите на територията на ОИК, пред които ще се осъществява анкетиране, заверен и подпечатан с печат на ЦИК; списък с имената, ЕГН и служебните номера на анкетьорите по секции на територията на ОИК; образец от отличителния знак на анкетьорите.


ПРЕДСЕДАТЕЛ:
Красимира Медарова

СЕКРЕТАР:
Севинч Солакова

 

* Публикувано на 11.10.2011 в 23:18 часа

« Всички решения

Web Content Accessibility Guidelines 2: Level AA Conformance
Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София РИК 23 София РИК 24 София РИК 25 София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол