Начало » Решения

Решения

Централна избирателна комисия


РЕШЕНИЕ
№ 1334-ПВР/МИ
София, 23.10.2011

ОТНОСНО:  жалби от Велислав Димитров Йотов – представляващ ПП „Демократи за силна България”, и от Петър Любенов Ненков – кандидат за кмет на община Своге

Постъпили са жалби с вх. № Ж-ІІІ-59 и № Ж-І-49 от 23.10.2011 г. на ЦИК от Велислав Димитров Йотов - представляващ ПП „Демократи за силна България", и от Петър Любенов Ненков - кандидат за кмет на община Своге. Жалбите са идентични. В тях се твърди, че след отваряне на избирателни секции № 17 и № 18 в с. гара Лакатник, община Своге, около 7,30 ч. е констатирана грешка в изписване на кандидатите за кмет на с. гара Лакатник, като под № 9 на бюлетината е изписан Венцислав Благоев Василев като кандидат на ПП „Атака", а под № 23 е изписано отново същото име като кандидат на коалиция „Лидер - ВМРО - БНД" вместо действителния кандидат на тази коалиция Виктор Маринов Цветков. Иска се спиране на изборния процес в община Своге за избор на кмет на община и общински съветници.
Изложеното в жалбите обстоятелство е станало известно в ЦИК служебно. Тя се е произнесла със свое Решение № 1319-МИ от 23 октомври 2011 г., с което е постановила сгрешените бюлетини да не се използват и да се отпечатат други. Изборът за кмет на кметство е произведен с новоотпечатаните бюлетини.
Централната избирателна комисия не разполага с правомощия да спре изборния процес в общините, поради което жалбата се явява неоснователна и следва да бъде оставена без уважение.
Предвид изложеното и на основание чл. 26, ал. 1 и 5 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

Р Е Ш И:

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ жалбите на Велислав Димитров Йотов - представляващ ПП „Демократи за силна България", и от Петър Любенов Ненков - кандидат за кмет на община Своге.
Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.


ПРЕДСЕДАТЕЛ:
Красимира Медарова

СЕКРЕТАР:
Севинч Солакова

 

* Публикувано на 23.10.2011 в 23:50 часа

« Всички решения

Web Content Accessibility Guidelines 2: Level AA Conformance
Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София РИК 23 София РИК 24 София РИК 25 София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол