Начало » Решения

Решения

Централна избирателна комисия


РЕШЕНИЕ
№ 1540-МИ
София, 20.12.2011

ОТНОСНО: гласуване с подвижна избирателна урна в нови и частични избори за общински съветници и кметове

На основание чл. 26, ал. 1, т. 1 във връзка с чл. 176, 280 и 284 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

1. При произвеждане на нови или частични избори за кметове на кметства на територията на кметството се назначава подвижна секционна избирателна комисия при наличието на не по-малко от 10 избиратели, които са подали заявления за гласуване с подвижна избирателна урна по реда на чл. 176, ал. 1 от ИК.

2. При произвеждане на нови и/или частични избори едновременно за кмет на община и за кмет на кметство в изборите за кмет на кметство може да се гласува с подвижва избирателна урна и се назначава подвижна секционна избирателна комисия само ако поне 10 избиратели от територията на кметството са подали заявления по реда на чл. 176, ал. 1 от ИК.

В случай че по-малко от 10 избиратели от територията на кметството са подали заявления по реда на чл. 176, ал. 1 от ИК, тези избиратели могат да гласуват с подвижна избирателна урна само за кмет на община.

3. Правилото по т. 2 се прилага и в случаите, когато се произвеждат нови избори за общински съветници едновременно с нови или частични избори за кмет на кметство. В този случай, ако по-малко от 10 избиратели от територията на кметството са подали заявления по реда на чл. 176, ал. 1 от ИК, те ще гласуват само за общински съветници.

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Красимира Медарова

СЕКРЕТАР:

Севинч Солакова

* Публикувано на 20.12.2011 в 23:24 часа

« Всички решения

Web Content Accessibility Guidelines 2: Level AA Conformance
Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София РИК 23 София РИК 24 София РИК 25 София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол