Начало » Решения

Решения

Централна избирателна комисия


РЕШЕНИЕ
№ 1794-МИ/НР
София, 03.09.2015

ОТНОСНО: назначаване на Общинска избирателна комисия в община Стралджа, област Ямбол, за изборите за общински съветници и за кметове, както и за национален референдум на 25 октомври 2015 г.

В Централната избирателна комисия с вх. № МИ-06-112 от 27.08.2015 г. от кмета на община Стралджа, област Ямбол, е постъпило предложение за състав на ОИК в община Стралджа.

Представени са всички изискуеми документи по чл. 75, ал. 6 във връзка с ал. 3, 4 и 5, чл. 80, чл. 81 във връзка с чл. 66 от ИК и Решение № 1524-МИ/НР от 18.08.2015 г. на Централната избирателна комисия, включително протокол за проведени консултации на 24.08.2015 г. Спазени са правилата на чл. 76 от ИК.

В консултациите са участвали представители на парламентарно представени партии и коалиции. Налице е постигнато съгласие между участниците в консултациите по отношение на състава на ОИК.

Не е постигнато съгласие по отношение на ръководството на Общинската избирателна комисия в община Стралджа. За мястото на зам.-председател са предложени кандидатури на коалиция „Реформаторски блок", коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО", на партия „Движение за права и свободи" и на партия „Атака". Протоколът е подписан без особени мнения и възражения.

Предвид изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 5 и чл. 75, ал. 11 от Изборния кодекс и чл. 7, ал. 1, изр. 3 от ЗПУГДВМС Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

1. Назначава Общинска избирателна комисия в община Стралджа, област Ямбол, в състав от 11 членове, както следва:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Ани Канева Стефанова
ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ: Янулка Димитрова Иванова
СЕКРЕТАР: Гергана Антонова Кавалджиева
ЧЛЕНОВЕ: Донка Иванова Нихтянова
Елена Димитрова Чакърова
Снежана Христова Енчева
Галина Недялкова Чапърова
Нели Кръстева Стоянова
Таня Димитрова Филипова
Велина Василева Хайдутова-Пенева
Валентин Иванов Иванов

 

2. Общинската избирателна комисия встъпва в правомощията си на 5 септември 2015 г.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Ивилина Алексиева

СЕКРЕТАР:

Севинч Солакова

* Публикувано на 04.09.2015 в 02:27 часа

Свързани решения:

« Всички решения

Web Content Accessibility Guidelines 2: Level AA Conformance
Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София РИК 23 София РИК 24 София РИК 25 София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол