Начало » Решения

Решения

Централна избирателна комисия


РЕШЕНИЕ
№ 2609-НС
София, 12.05.2013

ОТНОСНО: жалба от Пламен Славов, срещу решение № 162-НС от 10 май 2013 г. на РИК № 17 – Пловдив област

 

Постъпила е жалба с вх. № 24 от 12.05.2013 г. на ЦИК от Пламен Славов, Председател на Общински съвет на БСП - Карлово, с която се обжалва Решение №  162-НС от 10 май 2013 г. на РИК № 17 - Пловдив област. Настоява се да се предприемат необходимите действия, за да бъде осигурена нормална обстановка за провеждането на предизборната кампания.

Към жалбата е приложено копие от обръщение на кмета на гр. Клисура към гражданите на града.

Централната избирателна комисия се запозна с 162-НС от 10 май 2013 г. на РИК № 17 - Пловдив област от интернет страницата на комисията. С цитираното решение РИК № 17 - Пловдив област се е произнесла по жалба на г-н Пламен Славов за извършени нарушения от страна на кмета на гр. Клисура, изразяващи се в разпространение на обръщение сред гражданите на населеното място и използване на работници от програма „Временна заетост" за унищожаване на агитационни материали /плакати/ на Коалиция за България.

Районната избирателна комисия е извършила проверка и е отправила предупреждение, че следва да бъдат преустановени всякакви действия, които нарушават предизборната кампания.

Районната избирателна комисия е оставила без уважение жалбата на Пламен Славов, като неоснователна и недоказана.

С жалбата до Централната избирателна комисия се иска да се предприемат действия за провеждане на нормална предизборна кампания. В правомощията на РИК е да се произнася по жалби за нарушение на кампанията на територията на изборния район. С решение № 162-НС от 10 май 2013 г. комисията се е произнесла по подадената жалба.

 На основание чл. 26, ал. 1, т. 8 Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

Оставя БЕЗ УВАЖЕНИЕ жалбата на Пламен Славов, Председател на Общински съвет на БСП - Карлово срещу решение 162-НС от 10 май 2013 г. на РИК № 17 - Пловдив област.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Красимира Медарова

СЕКРЕТАР:

Севинч Солакова

* Публикувано на 12.05.2013 в 18:02 часа

« Всички решения

Web Content Accessibility Guidelines 2: Level AA Conformance
Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София РИК 23 София РИК 24 София РИК 25 София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол