Начало » Решения

Решения

Централна избирателна комисия


РЕШЕНИЕ
№ 1875-МИ/НР
София, 04.09.2015

ОТНОСНО: назначаване на Общинска избирателна комисия в община Своге, Софийска област, за изборите за общински съветници и за кметове, както и за национален референдум на 25 октомври 2015 г.

В Централната избирателна комисия с вх. № МИ-05-55 от 01.09.2015 г. е постъпило писмо от областния управител на Софийска област, към което са приложени документите от проведените консултации за състава на ОИК в община Своге.

Представени са всички изискуеми документи по чл. 75, ал. 6 във връзка с ал. 3, 4 и 5, чл. 80 и чл. 81 във връзка с чл. 66 от ИК и Решение № 1524-МИ/НР от 18.08.2015 г. на Централната избирателна комисия, включително протокол за проведени консултации на 24.08.2015 г.

В консултациите са участвали представители на парламентарно представени партии и коалиции. Не е постигнато съгласие между участниците в консултациите. Протоколът не е подписан от представителите на партия „ГЕРБ", коалиция „БСП лява България", коалиция „Реформаторски блок", коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО", коалиция „България без цензура" и коалиция „АБВ". Представителите на тези партии са представили възражения срещу начина на провеждане на консултациите и неотразяването в протокола на постигнати съгласия между политическите сили. Подписали са протокола с особено мнение.

Протокола е подписан без особено мнение само от представителите на партия „Движение за права и свободи" и партия „Атака".

Кмета на община Своге не е направил предложение и е изпратил преписката на областния управител на Софийска област за администриране към ЦИК.

Предвид изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 5 във връзка с чл. 81 и чл. 75, ал. 6 и 11 от Изборния кодекс и чл. 7, ал. 2 от ЗПУГДВМС и намиращите се в преписката предложения и други документи, представени от участвалите в консултациите за ОИК община Своге партии и коалиции, Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

1. Назначава Общинска избирателна комисия в община Своге, Софийска област, в състав от 11 членове, както следва:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Атанас Ангелов Танев
ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ: Димитър Тодоров Димитров
СЕКРЕТАР: Петьо Величков Паунов
ЧЛЕНОВЕ: Юлия Емилова Гьошева
Светлана Михайлова Колева
Бойко Христов Йорданов
Мария Иванова Владимирова
Захаринка Иванова Аврамова
Милена Живкова Славкова
Йоана Пеьова Йорданова
Катя Йосифова Чобанова

 

2. Общинската избирателна комисия встъпва в правомощията си на 5 септември 2015 г.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Ивилина Алексиева

СЕКРЕТАР:

Севинч Солакова

* Публикувано на 05.09.2015 в 06:00 часа

Свързани решения:

« Всички решения

Web Content Accessibility Guidelines 2: Level AA Conformance
Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София РИК 23 София РИК 24 София РИК 25 София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол