Начало » Решения

Решения

Централна избирателна комисия


РЕШЕНИЕ
№ 771-НС
София, 22.08.2014

ОТНОСНО: предаване на кандидатските листи в РИК на технически носител

На основание чл. 57, ал. 1, т. 1 от Изборния кодекс и във връзка с извършване на проверка на кандидатите, предложени от партии, коалиции и инициативни комитети в изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г., по реда, определен с Решение на ЦИК № 763-НС от 21 август 2014 г. Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

Кандидатските листи на партиите, коалициите и инициативните комитети се предават в РИК и на технически носител в електронен вид в EXCEL формат, като кандидатите се вписват по реда, по който са подредени в предложението по чл. 255, ал. 1, т. 1 от ИК. Списъкът съдържа следните колони:

- номер по ред;

- ЕГН;

- собствено име;

- бащино име;

- фамилно име;

- наименованието (абревиатурата) на партията или коалицията, регистрирала кандидата или инициативен комитет, когато кандидатът е регистриран като независим.

Техническият носител се представя едновременно с документите за регистриране на кандидатските листи съгласно Решение № 697-НС от 14 август 2014 г. на ЦИК. Районната избирателна комисия проверява съответствието на данните за кандидатите, вписани в предложението и техническия носител.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Ивилина Алексиева

СЕКРЕТАР:

Севинч Солакова

* Публикувано на 22.08.2014 в 20:57 часа

Свързани решения:

« Всички решения

Web Content Accessibility Guidelines 2: Level AA Conformance
Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София РИК 23 София РИК 24 София РИК 25 София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол